Battista
De realisatie van restaurant Sapori Sardi is voor Battista een jarenlange droom die uitkomt. Van jongs af aan is de liefde volgens de Sardijnse keuken hem met de paplepel ingegoten. Zijn vader, opgegroeid op Sardinië, betrok Battista bij het onderhouden van een eigen moestuin en het koken van lekkere maaltijden met natuurlijk verse ingrediënten uit die eigen moestuin.

Op vijftienjarige leeftijd zette Battista bij restaurant ’t Maatveld in Almelo zijn eerste stappen in de horeca, waar hij zijn passie voor de culinaire wereld verder ontwikkelde. Hoewel hij later in de zorg ging werken om iets voor anderen te betekenen, bleef daarnaast de horeca in zijn leven een centrale rol spelen.

Battista is een mensenmens: enorm positief ingesteld, hartelijk en verbindend. Zijn oprechte belangstelling voor en betrokkenheid naar anderen kwam in de zorg goed van pas. Toewijding aan het welzijn van anderen vormt de kern van zijn persoonlijkheid. Mensen met afstand tot de arbeidsmarkt bij zijn restaurant betrekken, staat synoniem voor hem.

Ook zijn Italiaanse gastvrijheid, iedereen warm verwelkomen en verwennen met lekker eten, zit simpelweg in zijn DNA. Wanneer zijn gasten genieten en voldaan met een glimlach op het gezicht vertrekken, is Battista op en top in zijn element.

Nicole
Nicole heeft een achtergrond in de marketing. Na voor een aantal commerciële bedrijven te hebben gewerkt, maakte zij de keuze voor een maatschappelijke organisatie. Dat gaf veel meer energie en voldoening. Samen ergens voor gaan en staan voelt zo veel beter.

Gegrepen door Battista’s bevlogenheid en gedrevenheid bracht Nicole een aantal maanden op Sardinië door om de taal te leren en de cultuur op te snuiven. Daarmee kreeg zij zowel de smaak voor de cultuur als de smaak voor de Sardijnse keuken te pakken. Samen bundelen ze nu hun krachten om iedereen te laten genieten van de smaken van Sardinië.